Pages

Sunday, March 3, 2013

1151


Eile käisin oma armsa kauaaegse klassiõe ennnuga väljas. See on veider, et ma olen hull grammar-nazi ja kirjutan Eneli nime ikka ennnu, sest ma tean, et talle meeldib nii rohkem (väikse tähega ja kolm n'i, that's right). Igatahes polnud ma oma ennnukest tükk aega näinud, seega kolasime mööda poode ringi ja rääkisime üksteisele, mis vahepeal toimunud on. Mäkis käisime ka, kusjuures mõlemad pärast kahetsesime ja kirusime seda otsust, sest mäkk on kurjast ja süda läheb pahaks.

Õhtul tuli Joosep külla ning tegime filmiõhtu koos dinneriga. Ja esimest korda suutsin teha söögiks midagi, millega võis peaaegu täiesti rahul olla ehk siis nüüdsest Paula firmaroog - itaaliapärane vormiroog kanaga. Ja hommikul tegin pühapäeva puhul pannkooke.


Ma vist ei rääkinud teile oma lugu võõrsõnaülesandest. Alustan sellest seigast, kui ma lugesin paari aasta taguseid bioloogia vabariikliku olümpiaadi tulemusi, kus seisis, et mingi preili oli saanud eriauhinna selle eest, et ta parandas ära olümpiaadi korraldajate tehtud näpuka. Siis tundus see kuidagi eriti ulme, sest... one does not simply... Igatahes oli õigekirjaolümpiaadil võõrsõnaülesanne, kus oli antud kümne võõrsõna definitsioon ja lüngad iga tähe jaoks, kusjuures mõned tähed olid antud. Kõik ülejäänud üheksa olid mõistlikud, aga viimane ei tundunud üldse õige. Definitsioon oli "vastavustõend", lüngad olid _ _ _ _ _ f i _ _ _. Ma olin kohe superõnnelik, sest see on ju obviously sertifikaat, aga siis avastasin, et üks täht jääb lõpust üle. Niisiis kui ma olin terve töö ära teinud, istusin veel õnnetud 15 minutit selle sõna peale mõeldes ja kirjutasin lõpuks lünkade kõrvale: "Sertifikaat?". Igatahes olin ma selle ülesande eest maksimumpunktid saanud, mis teeb minust samasuguse smartypantsi nagu see neiu, kes bioloogiaolümpiaadi tööd parandas... Igatahes sain skoorisin sellelt olümpiaadilt oma esimese esikoha ja pean vist nüüdsest kõik oma laused üle grammar-nazi pilguga üle kontrollima, sest ükski kirjaoskusega anon ei saaks ju viga parandamata jätta :)

Ma ei tea, kas Maris veel üldse mu blogi loeb, aga siin on temale pühendatud seik minu kaugest-kaugest lapsepõlvest (khm), kus ma oma emast pilti tegin (pole paraku kindel, kas see oli esimene foto, mille tegin) ja ainult pool emmet pildi peale jäädvustasin. Täpselt pool. Numbrid ja täpsus on mulle väiksest peale meeldinud ;) ;)

12 comments:

Anonymous said...

Kuidas juba olümpiaadi tulemusi tead? :)

Paula said...

Õpetaja ütles. Neid tabeleid otseselt polegi näinud :)

Lilly said...

Pluus on super ja lilled samuti!
Aga kui norida, siis "üksteisele" öeldakse, kui on üle kahe inimese seltskonnas, kui kaks, siis on "teineteisele"!

Paula said...

...ja siit ta siis tuligi :)) aitäh

Anonymous said...

Kuna siin juba toimub grammatikanatside kokkutulek :D, siis tahaks omakorda parandada, et "teineteise" asemel võib kasutada "üksteise", kuid samas vastupidi ei või. Nii et Paula kirjutas õigesti. ;D

Paula said...

give me that high five :D
aga ei, aitäh mõlemale siiski

Anni said...

Nii-nii ilus pluus. Kui tohib küsida, siis kust see ostetud on?

Paula said...

Aitäh, Anni!
Pluus on Forever21'st :)

Mari-Liis said...

Juba ammu olen öelda tahtnud sulle, et sa näed lihtsalt suurepärane välja!

Paula said...

aww, aitäh, Mannu! :)

Anonymous said...

minu lugupidamine ja õnnitlused õigekirjaolümpiaadi vallas ;)

Paula said...

aitäh :)