Pages

Thursday, January 31, 2013

putukatest


Ma tean, et ma olen oma blogilubaduses täiega läbi kukkunud, aga ma lihtsalt tahtsin teile teada anda, et see (siin üleval) on see, millega ma tegelenud olen. Ja kuigi see on joonistus mu bioloogiavihikust, siis ma ei ole tegelikult joonistanud, vaid bioloogiat õppinud. Ja ma arvasin, et te pigem loeks seda ja saaks teada, miks ma 2 päeva kirjutanud pole, kui vaataks kaht täiesti randomit pilti, mis on eelmistele kuupäevadele postitatud.

Samas ei arvanud ma ka aasta alguses päris tõsiselt, et ma päriselt mõneks olümpiaadiks õpiks. Jah, ma küll õppisin natuke füüsikaks, kuhu ma kunagi ei jõudnudki ja natuke keemiaks, kus ma olin eelviimane (või Tartu 23., kui positiivset külge vaadata) ja imenatuke matemaatikaks, kus ma olin kusagil keskel. Tegelikult polnud ma kuigi kindel, et ma bioloogiaolümpiaadile üldse saan, sest Raatuse koolivoorust edasi saamine tundus ikkagi pisut teine asi kui Härmast edasi saamine. Aga ma sain. Ja selle pärast vedasin ma endale koju aasta jagu loodusajakirju, võtan siiani läbi gümnaasiumiõpikut, vaatasin kümmekond videot bioloogia kohta ja umbes sama palju motiveerivaid videosid TED'ist, mis olid lihtsalt huvitavad. Ma tõesti olen selle bioloogiaga tegelenud, sest ma sain aru, et ma ei taha sealt ära tulla teadmisega, et ma oleks võinud palju rohkem selle jaoks teha. Sest what if putukauurimine ongi my thing ja ma ei lähe putukauurijaks ainuüksi selle pärast, et ma ei viitsinud gümnaasiumi alguses olümpiaadiks õppida, jäin "kuhugi keskele" ja kaotasin igasuguse motivatsiooni bioloogia alal. Ja siis ma lähen mingit semiootikat õppima ja olen elu lõpuni õnnetu, sest see lihtsalt EI oleks my thing.

Ja putukauurija on lihtsalt my way of saying bioloog, sest bioloog tundub kuidagi liiga... ametlik. Pealegi pole mul õrna aimugi, kas ma tahaks uurida putukaid või kivisid või hoopis midagi muud. Niisiis loodan, et keegi ei pea pikka viha nende kahe vahelejäänud postituse pärast ja et nüüdsest ei jää enam ühtegi vahele.

Maku telefoninumber wanted! :)

1 comment:

marek said...

Same ol' same ol' :)