Pages

Friday, June 8, 2012

Run, Forrest, Run!

Ükskõik, mis hinde ma oma põhikooli matemaatika lõpueksami eest saan, on see vaieldamatult kõige meeldejäävam eksam mu elus (vähemalt seni). Hommikul oli mul mõnusalt aega, seega ma otsustasin köögis istuda ja pikalt oma võileibu nautida, kuni ühtäkki otsustas mu kass mööda mu säärt üles ronida. See lõppes verise põlve ja katkiste sukkpükstega ning ajavarust sai täpselt piisav aeg, et viimasel hetkel Selverisse joosta. Selverist kooli jõudnud ja ilusasti sukkpüksid välja vahetanud võisin saali juurde minna. Kutsuti siiski tähestiku järjekorras, mis tähendas, et ma olin esimene. Istuma pandi aga tagumisest nurgast alates, mis ilmselt päästis minu eksami.

Istusin sinna tagumisse nurka, panin oma joonlauad ja pliiatsid lauale, tegin Coca lahti ja hakkasin juba šokolaadi avama, kui äkki istus minu ette Frank. Koos kalkulaatoriga. See imeline tunne kõhus, kui sa istud 10 minutit enne ametlikku eksami algust, paberid, pliiatsid, joonlauad laual, aga ise täiesti ilma kalkulaatorita. Püsti. Koti juurde. Direktor ja matemaatikaõpetaja uurisid, et mis mul mureks. Ma teatasin, et ma olen kohe tagasi, sest kalkulaatorit pole.

Võtsin oma kontsakingad jalast, viskasin tooli alla ja jooksin saalist välja. Järgnes 1000 meetri rekordaeg Paula jaoks. Täpsustan veel, et ma jooksin 500 meetrit koju, sukkade väel, mille ma olin just Selverist ostnud ning mis värava juurde jõudes nii katki olid, et vaevu jalas püsisid. Tormasin sisse, kusjuures vahetänavas toimus mingi kolimine ja kõik vaatasid mind, silmad suured. Jooksin tuppa, haarasin kalkulaatori ja jooksin tagasi. Kõik vaatasid ja mõtlesid ilmselt midagi väga omapärast.

Igatahes olin ma saali tagasi jõudes väsinud ega saanud õieti hingata. Aga see läks ajapikku üle ja võib-olla oli see kõik isegi positiivne, pani vere käima või midagi sarnast. Meelde jääb see eksam kohe kindlasti. Ülesanded olid muidu täitsa normaalsed, midagi halba nende kohta öelda ei oska. Jääb üle loota, et ma selle kahe tunniga väga palju hooletusvigu ei teinud ja et ma valemeid ja muud sarnast siiski õigesti kasutasin.

Matemaatikaõpetaja oli igatahes väga lootusrikka näoga.
Ta ilmselt ei ole väga õnnelik, kui ma teda alt vean.
Tema mõistes on alt vedamine minu puhul alla 50 punkti.
See tähendab, et ma ilmselt siiski vean teda alt.

Peaks talle rohkem lilli ostma lõpetamiseks...

4 comments:

Anonymous said...

50 punkti oleks sellele loole nagu täpiks i peal :)

Anonymous said...

Hahaa, Sa oled äge! :D
Loodan, et Su eksamid mööduvad hästi ja veel pareminigi! :)

Monika said...

vaat kus nüüd tuli kasuks, et Sa tublisti sportlik oled ja jooksmas käid :D

Jane Vako said...

Ok see oli naljakas :D:D:D