Pages

Tuesday, March 27, 2012

air bubble

Koolist. Füüsikas rääkisime energia saamisest ja võrreldes mõne teise tunniga oli üpris huvitav isegi. Ma vist tegin suures osas keemiaülesandeid, sest ma vedasin veel ühe hunniku keemiaalast kirjandust endale koju. See ilmselt kõlab igavalt, aga teil pole õrna aimugi, kui huvitavad võivad olla keemiateemalised ristsõnad või tekstülesanded. Enamus neist on muidugi hullult keerulised, aga ma üritan vähemalt.

Matemaatikas rääkisime trigonomeetriast endiselt. Bioloogias rääkisime pärilikkusest ja kuigi see tundus kõik väga selge ja loogiline, siis sellele küsimusele, millele ma juba seitsmenda klassi lõpust saati vastust tahaks saada, ma seda ikka ei saanud. Aga ma usun, et kui ma natuke õpikut ja netti uurin, saan ise ka hakkama sellele vastamisega. Kui ma juuksuris käisin eelmine nädal, siis me rääkisime Kerliga (ma tõesti ei tea, kuidas ta nimi kirjutatakse) pärilikkusest. Ta ütles, et ta võttis pruunide silmadega mehe, et saada pruunide silmadega laps, aga ikka tuli mingite imelike rohelistega. Ma rääkisin talle veidi retsessiivsetest ja dominantsetest tunnustest ja muudest sellistest asjadest ja siis hakkasin mõtlema, et HUVITAV, kas juuksed on ka miskit moodi alleelidega päritavad? Sest mul oleks siiras huvi toppida üks lokigeen sinna kuhu iganes vaja. If you know what I mean. 

Ühiskonnas oli mingi igav teema, tegin keemiat. Inglise keeles rääkisime katsetest, ajaloos kommunismist. Ja keemias istusime kambakesi aknapoolsesse ritta, et näha, kui herr Joosep tuleb. Aga samal ajal kui meie kristallhüdraatide kõrvalt aknast piilusime, Joosepit akna taha ei ilmunudki ja ma kõndisin talle pärast hoopis bussipeatusesse vastu. Sakslane, nagu ta nüüd on, ütles ta poolte asjade peale mingit saksakeelset sõna, mis mul hetkel meelde ei tule. Teate küll ju, et sakslased ütlevad poolte asjade peale "doch, doch!" või "genau!". No igatahes, jõime ühed kohvid ja siis läksin muusikakooli.


Solfis õppisime eksamiülesandeid ja ma sain imekombel mingi diktaadi eest üheksa. See oli eksamidiktaat kusjuures. Muusikaloos rääkisime Tšaikovski "Lastesümfooniast" ja Toomasel ning Kristo-Marttil oli tükk tegemist mu saapapaelte lahti tegemisega. Ma kujutan ette juba, kuidas ma selle klaveripalade tsükli kohta vaatamisi hakkan saama. Meeldiv, kas pole. 

Mul pole uusi pilte teile, niuks-niuks. 

No comments: