Pages

Friday, January 13, 2012

le füüsika

Ma olen hukule määratud, for real. Ma vaatasin eelmiste aastate füüsikaolümpiaadide ülesandeid ja olgem ausad, mul pole seal küll homme mitte midagi teha. Aga ma käisin raamatukogus ja võtsin hulgaliselt füüsikaalast kirjandust. Niiet mu kirjutuslaud näeb välja umbes selline:

  • Füüsikaõpikud, teatmikud, ülesanneteraamatud, vihikud, väljaprinditud ülesanded, valemitega kaardikesed
  • Keemiaalased raamatud (selle viktoriini jaoks), keemiaõpik
  • Matemaatikavihik, joonlauad, sirklid, nurklauad, kalkulaator, harilikud
  • Palju lahendatud ülesannetega lehti ja väga palju neid lehti, millel on küll tohutult lahenduskäike, aga mitte vastuseid
  • Õunad, mandariinid, kohv, šokolaad
  • Arvuti, kõlarid, telefon

Aga ma ütlen ausalt. Kõik see, mis ma homme viie tunni jooksul sinna paberile kirjutan, on algusest lõpuni tänase päeva jooksul õpitud. Sest kuigi ma arvasin, et ma oskan füüsikat, siis ma leidsin mingist 8. klassi õpikust (raamatukogust võtsin) selliseid asju, millest ma varem mitte midagi kuulnud polnud. Soovige edu mulle. Või siis ärge soovige. I'll do my best igatahes. 

Käisime Liisuga Panges. Ta sünnipäeva puhul või nii. Nomnomisime ja rääkisime sügavatel teemadel. Täitsa okinormi oli. 

Ja nüüd ma õpin füüsikat edasi, sest ma siiski tahaks seal hästi esineda, kuigi ma olen absoluutselt igasuguse lootuse kaotanud.


Ja pärast kuute tundi füüsika õppimist, kui aju enam lihtsalt ei võta ühtegi fakti, vaid korrutab, et magada tahaks ja midagi muud peaks tegema, siis juhtub nii:
2 comments:

Eneken said...

Kallisupernurr ja loodetavasti said need ülesanded eelmise aastaga otsa, millest sa nagu midagi ei tea või midagi... Ja tähtis pole ju mitte võit, nagu need ütlevad, kes ilmselt kunagi ei võitnud :)

Paula said...

heh :D ma vaatan, mis ma suudan :D ja siis teen blogi.. either "tähtis pole võit, vaid osavõtt" või "kuidas minust ühe päevaga füüsikageenius sai" :D