Pages

Friday, September 23, 2011

Teadlaste öö :)

Hommikul kogesin väga piinlikku momenti, aga mida rohkem ma inimestele seda rääkisin, seda vähem piinlik see tundub. Mu isa nii kui nii teadis juba, et ma laulda ei oska. Aga ma vlogisin sellest siiski, võite uurida. Koolis oli okinormi.
Mata - Ruutfunktsioon for the win
Kehaline - Harjutasime 2000m jooksuks ja mu 3-nädalane jooksupaus andis tunda: mul pole mitte kunagi nii hullult pistnud. Ma olin mingi pikali maas seal suht, fun fun fun.
Ühiskond - Rääkisime väärtushinnangutest ja Eestis elavatest rahvustest. Üsna masendav tund oli, hull draama oli majas nah.
Füüsika - Tegime energiaringi ja saime särtsu. Ma alguses väga ei igatsenud ühegi suraka järele, sest kunagi empsi pool PS3'e ühendades sain sellise suraka, mis läks ikka mööda kätt õlani välja ja meelest pole veel läinud.. Aga ringis eriti ei tundnudki midagi õnneks ;)
Inglise keel - Euroopa viktoriin 9.a moodi. Tsiteeriksin Paulat: Ainult ühes asjas oleme me head ja see on ka cheatimine...
It's not even my school... 


Peale kooli oli muusikakool, mille Toomas haledalt üle lasi, niisiis istusin ma üksi ja kirjutasin nukralt diktaati. Aga ma kirjutasin selle üheksa peale, niiet aplaus mulle. Mul tavaliselt ei lähe diktaadid nii hästi ;)
Siis sõitsin bussiga Aveliisi juurde, kus oli armas, nagu alati. Tal oli kokat ja ta emme tegi mingit kooki, mis lõhnas reaalselt nagu heaven. Siis kõndisime Tamme Gümnaasiumi juurde, kus nägime teisi Aveliisi klassikaaslasi ka, polnud ammu kedagi näinud, särkivärki. Seal oli üliawesome igatahes. Järjekorda ma ei mäletagi enam, aga ma mäletan, et Mikku nägin!! Ja ta tegi suure vea, pakkudes mulle neeru lahkamise võimalust, mille ma muidugi vastu võtsin ja siis sada aastat neile sellega närvidele käisin ja vlogida üritasin. Homme teen teile mingi teaduste ööd kokkuvõtva vlogi ka, stay tuned ;) Note to self: Õpi vasakut silma pilgutama...


Nägime veel munaroboteid ja siis mingit armsat kutsurobotit, kes tuli plaksutamise peale kohale. Ja siis veel Paula Joanna ägedat saagrobotit. Igasuguseid koduloomi leidus seal ka. Ja seeni. Ja mingid kutid tegid katset koka, siirupi ja ploomimahlaga, uurides nende looduslike või keemiliste värvide sisaldust. Loomulikult öeldi, et kokas on kõik keemia ja seda ei tohi juua. Nad ilmselt ei mõistnud, kes selle kohta uuris. Soovitasid hoopis ploomimahla juua... Vot siis!

Siis liikusime mingi hetk teadusbussiga linna, lauldes bussi Sepapoisse, Põdra Maja, Teenage Dream'i ja Oh, Kuusepuud. Bussijuhil oli ikka haledalt kõrini meist, aga mis teha, 9 teismelist omasid rõõmsat laulutuju. Me Kerstiniga rääkisime saksa keeles natuke aega, oli hea praktika :D


Raekoja platsis aeti telgist minema, misjärel me Aveliisiga läksime Hesburgerisse (teepeal nägime Kerstit, kes läks City'sse, nagu korralikud linnakad ikka) ja sõime veereni täis ennast. Siis liikusime Toomemäele. Käisime Tähetornis, kus kohtasin kahte väga viisakat ja sõbralikku neiut selle väljendi kõige iroonilisemas võtmes ja lisaks veel Marist, kes oli armas ja ütles, et ma näen ilus välja.

Peale Tähetorni liikusime anatoomikumi, kus oli korraga kohutavalt huvitav ja samas väga õõvastav. Kahesaja aastased inimesed purkidesse topitult ja kahe peaga vasikad. Kui keegi tõesti oleks seal majas kõik tuled ära kustutanud, oleks see olnud maailma kõige jubedam hetk, believe me. 


Seejärel lippasime Olla ja Aveliisiga Brendale ning Taurile vastu, mööda pimedat Toomemäge. Oli üsna põnev. Siis nägin Brendat, kes oli iluskenatore ja siis läksin koju. Tee peal kuulasin muusikat ja vaatasin umbes 90 miljonit korda selja taha, sest stalkers gonna stalk, u know..


Aga see oli minu esimene teaduste öö ja loodetavasti mitte viimane :)

Aveliis enne ja pärast :)

No comments: