Pages

Tuesday, September 6, 2011

Tarkusest. Valusalt. Mau.

Istusime Oskariga reedel neljanda korruse koridoris ja ootasime inglise keele tundi, kui äkki tormas sisse Eneli ja rääkis ülikiiresti midagi Oxenist. Me kumbki ei saanud midagi aru, aga liikusime Halliku juurde ja saime teada, et meie senine kaheks jaotatud klass jaotati omakorda kuidagi nii, et Oxen saaks tegeleda ainult nendega, kellega ta põhimõtteliselt tegelema ei pea. Ma pole peaaegu kunagi Oskarit nii õnnelikuna näinud. Mina istusin aga samal ajal nagu hunnik õnnetust ja mõistsin, et minul siiski tuleb aasta aega saksa kõnekeelt harrastada. Eneli ütles mulle sellise mõnusa sarkasmiga: "Noh, tarkus maksab kätte, jah?"
Miks ma sellest räägin? Sest täna hommikul peale seda kurikuulsat saksa kõnekeele tundi oli mul kohutav peavalu, mille ma alguses saksa keele arvele kirjutasin. Hiljem aga sain aru, et terve päev halba enesetunnet ühe nõmeda tunni pärast ei ole eriti loogiline ja siis tundsin äkki, kuidas mu paremas põses kusagil väga sügaval on midagi puudu. Või üle. Igatahes tekitas see üleliiane või puudulik objekt seal mingit suurt valu ja koju minnes sain aru, et mul on seal mingi tarkusehammas, mis otsustas nüüd kasvama hakata. Ma tegin endale teed, ronisin teki alla, võtsin oma ühiskonnaõpetuse vihiku ja kirjutasin kõik uudised sinna nõmedasse tabelisse ja mõtlesin ise, et: "Noh, Paula, tarkus maksab kätte, jah?"

Ilmselt pole tarkusehambad otseselt tarkusega seotud ega midagi, aga see on nii valus, et mind hetkel isegi ei huvita.

3 comments:

aveliis said...

tibukene, saa ruttu terveks!

Paula said...

üritan :)

Kikuu said...

ei vea sul :/ tean, mida tunned - mul on samuti üks tarkusehammastest juba 2 päeva valutanud .. ei ole just eriti lahe :S