Pages

Sunday, June 12, 2011

8 5 2 3 : )

hey guys :)


Ma olen Tallinnast tagasi ja ükskõik, kui sweet, sweet home Tartu ka pole, hakkab Tallinn mulle iga korraga aina rohkem meeldima. Tartu on pisike ja suhteliselt nunnu (näiteks see vanalinna osa, kuigi seda vist ei saa vanalinnaks nimetada) ja samas meeldib mulle Raadi koos nende ülinunnude uuselamurajoonidega. Tallinn on täiesti teistsugune. Kindlasti esiteks suuruse poolest - Tallinn on lihtsalt palju-palju suurem. Lisaks sellele on see kuidagi loogilisemalt üles ehitatud. Kesklinn pole üks pikk tänav nagu meil siin :)


fckd up, aga õnnelik.. 
Käisime Pirital ja hetkeks tundus Eesti peaaegu, et nauditav. Kogu meri oli täis surfikutte ja mootorpaate, vesi oli kusjuures täitsa läbipaistev ja kui omada väga head kujutlusvõimet, siis päris sinine ka.  Aga siis tuletasid mingid sõimavad venelased jälle meelde, et damn, ikkagi Eesti. Vanalinnas näiteks on päris raske kuulda eesti keelt. Ülipalju kuuleb vene keelt, aga leidub ka täiesti uskumatult palju teisi keeli. Eesti keel? Well, väga vähe. Noh, loomulikult on see lihtsalt mingi turistimagnet ja enamus eestlasi ei käi niisama vanalinnas jalutamas, aga no sorry, olen Tartust, pean seda superilusaks kohaks ja täitsa arvestatavaks ajaviiteks :)

Mul pole iseenesest venelaste vastu midagi, inimesed on inimesed, nagu ikka. Vähemalt seni, kuni nad ei lähe näiteks vanalinna McDonald'sisse tööle ja ei anna oma üsna halva eesti keele oskuse tõttu mulle ühte magushapu kastet, vaid kaks hapukoore kastet ja ühte magushaput. Kui ma ütlesin, et ma tahtsin ainult ühte magushaput, hakkas ta mulle rääkima, et tegemist on hapukoorekastmega ja see teeb kokku 4,40 €. Ei viitsinud väga vaielda ka.

Ühesõnaga. Tallinn on supertore koht ja kuigi ma peaks Tartut armastama, jään ma ikkagi arvamuse juurde, et Tartu on natuke liiga väike ja igav :) Ma pole kindel, kas see oli Paha Polly või Hannaliisa Uusma, kes tegi loo Tartust ja Tallinnast. Ma hetkel kuulan oma YouTube'i Favourite-listi, seega ma ütlen ausalt, ma lihtsalt ei viitsi seda lugu otsida teile, aga jah...

4 comments:

Mari-Liis said...

Tallinna vanalinn on haigelt mõnus, megapalju toidulõhnu ja kuidagi soe :))

Paula said...

täpselt! :)

Randolf Reiljan said...

Paha Polly oli. :)
Paha Polly - Ma olen Tartu

Paula said...

oli vist jah :)