Pages

Saturday, May 21, 2011

Comeniuse kokkuvõte, hm.. PIKK kokkuvõte

Well, ma olen ülimalt õnnelik, et ma sellest Comeniuse projektist osa võtta otsustasin ja ma olen täiesti kindel, et ma sain ülivägasuperägedaid mälestusi nende viie päeva sees. Ma ei hakka kõike detailselt kirjutama, sest ma lihtsalt ei jõua, aga ma teen väikese kokkuvõtte. Ilmselt pean järgnevatel päevadel oma videodest mingi kokkuvõtva filmi ka tegema. Mõtlesin, et sellele peaks keegi sisse rääkima, sest ainult video või tekstiga oleks igav äkki...

Paadisõit oli muidugi super, eksole.
Paadisõidu vlog
Täpselt siis, kui ma arvasin, et selle 'nädala' kõige ägedam päev on läbi, tuli neljapäev ja läks veel ägedamaks. Sõitsime Otepää seiklusparki. Me saime veel üle öelda, kuhu minna tahame jne. Ma ütlesin, et teen seda ülelinnasõitu ja äkki mingi raja ka. Votnii.
Jõudsime sinna, selgitati asi ära, pandi mingi epic imevärk selga ja viidi rajale. Ma olin Stephani ja Olega, ma ei teagi, kuidas ma sinna sattusin, aga tänu sellele sain ma nendega päris palju suhelda. Esimene rada oli  selline.. meh.. okei, nii ongi? Aga siis läksid need aina kõrgemaks ja kõrgemaks ja enne kui ma arugi sain, ronisin Ole ja Stephaniga juba viimasele rajale. Kõige raskem osa oli mustale (viimasele) rajale ronimine, sest see redel oli lihtsalt nii sürr. Igatahes tegin ma selle ära ja käisin veel ülelinnasõidul ka. Supermegahüperüliüberawesome. LOVED IT!!! Ma olin üks esimesi, mis oli funfunfun. Hiljem kogunesid inimesed selle katapuldi juurde. Vaatasin seda. Nägin, kuidas tüübid lendasid sellega. Läksin Variku juurde ja ütlesin: "Ma tahan ka katapuldile minna!" Varik (mu kehaliseõpetaja) vaatas mind sellise loll-tüdruk-sa-saad-surma-seal-ju näoga, aga tõi mulle siiski pileti. Mul oli mingi 5 numbrit oodata vist. Iga eelneva korraga tundus see aina hullem olevat. Nojaa, läksin sinna. Pandi mingid traksid of awesomeness külge ja ma rääkisin selle onkeliga veits ajuvaba juttu, käisin närvidele. Siis lennutati üles ja ma laulsin "Kungla rahvast" sest ma lubasin Markole, et laulan seda seal. Nojaa, see oli üks ägedamaid asju, mida ma oma senises elus teinud olen. Thumbs up.

Peale seda läksime Canterville'i lossi sööma. See oli epic, see toit oli niiiii-nii hea lihtsalt. Ütlesime sakslastele, kes olid just ära õppinud sõna "aitäh", et eesti keeles saab kahte moodi aitäh öelda. Et üks on "aitäh", aga viisakam vorm on "jalgratas". Mina pidin selle neile teatavaks tegema, muide. Selline keep-your-pokerface-on moment oli, et ise ka ei usu. Avely ja Ergo lasid mõnusalt naeru kõrval. Okei, anyway, tsikiitad õppisid sõna selgeks, aga siis selgus, et magustoidunõusid ei viiagi ära ja me ütlesime neile ära, et jalgratas tähendab tegelikult jalgratast.

Siis läksime vesirataste ja paatidega sõitma. Sellest kõigest kuulete täpsemalt mu vlogist ;)
Vesiratta ja paadi vlogi

Õhtul tahtsime midagi koos teha, et ikkagi viimane päris õhtu jne. Otsustasime Trehvi sööma minna, noh, mingi kümnene kamp või nii. Mõned italianod, mõned sakslased. Kuna see oli alles kella kaheksast, otsutasime shoppama minna - mina, Eneli, Federico, Chiara, Stephan ja Ole. Käisime kahel viimasel Andrese pool järel ja viisime nad suveniiripoodidesse. Siis hängisime kaupsis, nägime Hansut koos mingite tsikiitadega. Siis läksime jalutasime Toomemäel ja lõpuks jõudsime Trehvi. Vedasime veits laudu, et ruumi oleks ja ootasime teisi. Enne kui arugi saime, oli meid seal 10, siis 15 ja lõpuks 25. Okei... Rohkem laudu seal polnud ja toolid olid kõik ühes hunnikus koos. Väga veider nägi välja see kõik. Tellisime epicloads of pitsat ja pastat ja jäätisekokteile. Sõime ära ja peale seda läks asi veits normaalsemaks, sest inimesed jagunesid mööda Trehvi laiali - kes mängis piljardit, kes tantsis, kes ajas juttu. Ma olin selleks ajaks sellest päevast täiesti surnud ja ilmselt jätsin kõigile mingi angry-paula mulje, aga TEGELIKULT ka, ma olin lihtsalt VÄGA väsinud, sorrry guys.

Sõime Fedega hommikul pannkooke ja mõnel tekkis pakkimisega probleeme. Lõpuks läks meil väga-väga kiireks, aga niiumbes viimasel hetkel vedas italiano oma kohvrid ülevalt alla. Tahtis mu vanaemaga pilti, seda ta sai. Läksime kooli ja ootasime veel kümme minutit Mari-Liisi. Siis sõitsime Tallinnasse. Enamus osa Tallinnast on mu vlogides olemas :)
Tallinna vlogi nr 1
Tallinna vlogi nr 2
Käisime Rocca al Mare's
Davide ja Fede @ Rocca al Mare

Ja enne kui ma arugi sain, pidin nendega hüvasti jätma. Ronisime bussist välja. Esimene, kellele kalli sain teha, oli Sophie, kes nuttis juba Avely kallistusest. Ma ei nutnud. Tough-bitch, right? Siis sain kallistused veel Maurolt, Saralt, Pialt, Federicalt, Federicolt, Davidelt.. ja siis ma hakkasin nutma. Siis veel Stephan, Ole, Aliza jne jne jne jne. Mauro kallistas mind vist lõpuks kolm korda ja ütles, et ma ei nutaks. Pilte sain kaaaaa, aga ma vist nutan seal. Igatahes oli see.. kurb.. Niuniu.
Pärast käisime Ülemistes ja sõima ühe suure BigMac eine..
Ülemiste vlog w/ crying Paula

Aga ma kuulsin, et Fedele oli kõik meeldinud ja mulle meeldis ka väga ja.. oeh.. SEE OLI AWESOME. Aitääh teile kõigile, kes te selle nii awesome'iks tegite :)

Tagasisõit oli üsna.. emotsionaalne. Saime oma nututujust üle ja olime idiootsed lihtsalt. Tegime mingeid asjuvabu asju seal. Aga noh, täitsa tore oli.

Tulin koju. Mida ma igatsen? Plaanide tegemisi õhtuks. Fede järel ootamist hommikul. Hommikusööki - hommikuhelbed kohvi sees aka Fede hommikusöök. Mu vanaema eesti, inglise ja kehakeele segu. Kogu see seltskond. Sakslased. Vestlused Hollisterist Saraga. Pia imearmas olek. Sophie energilisus ja nunnusus. Ole naljad. Stephan ja 'nukid'. Saksa keel Stephani ja Olega. Mauro minust pilte tegemas, kui ma magan. Davide naljad. Koolivabadus. Vaba aeg Eneliga. Itaallaste üliaeglased jalutuskäigud. Federico küsimused ja lood Torinost.

I miss ya all :(

Tsekkasin just eKooli. Tulevane nädal tuleb sebida hindeid füüsikas, keemias ja õppida mataeksamiks. Iseenesest tahaks neis kõigis viitesid :) Saksa keelt harjutasin ma küll megalt, eriti kahel viimasel päeval Stephani ja Olega. Nad igatahes kiitsid mu saksa keelt, mis oli väga armas.

Ja nüüd ma laen pilte. Töötlen pilte. Saadan pilte. Laen videosid. Editin videosid.
Tahaks magada ka :D

No comments: