Pages

Saturday, January 22, 2011

I like potatoes, you like potatoes, we like French fries.

Eile õhtul olin asjaolusid arvestades (nohu ja muu selline) liiga kaua üleval. Hommikul ärkasin kell 8, aga ma ei kurda. Ma vist olen aru saanud, et minu puhul on 6 tundi und vägagi normaalne. Mulle piisab. Vaatasin natuke aega köögis ringi, aga sain aru, et ma ikka ei suuda süüa midagi ja lõpuks läksin eesti keele olümpiaadile. Ajuvaba on panna olümpiaadid puhkepäevadele, aga mis teha. 

Olümpiaad oli.. kogemus omaette. Noh, esiteks sain ma lõpuks külastada Karlovat. Eelmine kord, kui üriasin, ei tulnud välja, sest ''Karlova superstaari'' piletid olid otsas. Nuneh, neil on koridorides peeglid, super. Rahvast oli palju. Põhimõtteliselt kolm gruppi inimesi. Ühed olid neutraalsed, see tähendab seda, et sa ei saa neist midagi aru. Nad kas on targad, kuid mitte väga silmapaistvalt või siis on nad need, kelle õpetaja alati olümpiaadile saadab, sest nad on nii öelda safe-variant. Teine grupp inimesi olid totaalsed kunstiinimesed. Mulle jõhkralt meeldivad sellised. Nad on lihtsalt nii huvitavad ja neid on kõigil olümpiaadidel. Mille järgi neid ära tunda? Nad on kas sellised gooti-stiiliga inimesed või siis on neil red velvet juuksevärv. Red velvet. Me like. Red velvet cupcake'id on ka superhead. Igatahes. Kolmas grupp inimesi on sellised.. Ilusad inimesed, kui nii võib öelda. Mitte, et teised grupid ilusad poleks. Lihtsalt, see kolmas grupp on sellised.. Viisakad, viksid, ilusad, targad ja head. Tihtipeale stiilsed ka. Ja andekad. Ma ei räägi endast. Ma pigem liigitaksin enda sinna esimesse gruppi. Võitjad tulevad tavaliselt teisest või kolmandast grupist. 

See olümpiaad oli võrreldes teiste omasugustega täitsa üle ootuste. Esimene ülesanne algas katkendiga raamatust "mis sul Viga on", mis nagu te võib-olla tähele olete pannud, on üks mu lemmikraamatutest. Tavaliselt on selliste lõikude asemel mingid katkendid "Kõrboja peremehest" või "Kevadest", mitte mingist roppude väljenditega eelmisel aastal välja antud raamatust.. Üllatav. Üleüldse oli see päris huvitavat üles ehitatud. Noh, vähemalt mingis osas. Ma ei teadnud, mida tähendab väljend 'nagu kukk sõnnikuhunniku otsas', aga ma vist väga ei kahetse ka. Ma usun, et ma ei kasutaks seda isegi siis, kui ma selle tähendusest väga teadlik oleks. :D

Lisaks sellele nägin seal klassiruumis viite-kuute vasakukäelist. Whaat?

Peale olümpiaadi jõudsin koju ja otsustasin pilte teha. Lihtsalt jube mõelda, kui vaadata vanemaid postitusi, et ma enam üldse pilte ei tee :/ Täna teen. Ainult et ma olen enda kaardilugeja ära kaotanud, mis tähendab, et ma pole üldse kindel, kuidas ma need arvutisse saan. Proovisin enne juhtmega, aga diese maschine ei taha juhtmega tõmmata miskipärast. Estonglish on blogis okei, aga saksa keelega ma eesti keelt segamini kasutada ei julge. Artiklid ja käänded ja muu selline. Ma ei oska. 

Mul tekkis mingi värvide idee, pildistamiseks. Korjasin värvide viisi asjad kokku, tegin neist mingi kompositsiooni, kui seda nii saab nimetada ja pildistasin. Esimene oli punane, loomulikult. Mul polegi niipalju punast stuffi, kui ma arvasin. Londoni buss (teritaja tegelikult) on staar, indeed. Roosa oli vist kõige lihtsam, ma pidin osad asjad isegi välja jätma. Kaks varianti, põrsaga ja ilma põrsata. Ma ei tea, kas te olete rohkem põrsainimesed või mitte. Saate valida. 


Sinine oli päris keeruline. Mingi osa asju mul oli, aga tausta või nö põhielementi oli vaja. Käisin toas ringi. Mu venekeelne gloobus oli lihtsalt super avastus. Kuna maailma katab mingi.. protsente ei tea.. 70? ei.. inimese kehas on mingi 70% vett vist.. VAHET POLE, maailmas on palju vett, seega on see gloobus suuremalt osalt sinine. Mängisin füüsikareeglitega ja panin asjad gloobusele seisma ilma liimi, naelte ja muu selliseta. 


Kollane oli kuidagi alla ootuste. Ma mõtlesin, et mul on ikka palju kollaseid asju. See kell seisab juba päris mitu aastat.. Ta tiksub rõvedalt, selle pärast ma ei panegi sinna patareid sisse. Kollane on tore..Roheline. Alguses olin ma nii elevil rohelise üle, sest mul on ju roheline Ville! Kui ükskord rohelise juurde jõudsin, avastasin, et.. Oi, mul ainult roheline Ville ongi! Midagi muud rohelist ma ei leidnud. Ville on staar. 


Lilla jätsin vahele, puuduvad lillad asjad ilmselt siis.. Must pole värv ja valge on kõigi segu. Ask Vällik. 

6 comments:

Liisu I said...

Nice.. mulle meeldib punane kõige rohkem :)

Paula said...

thank u :)

Mannu said...

Punane ja see teine roosa. Ja sinine ka tegelt. :) Ja üldse teised ka. Ja see kõige-kõige-kõige esimesem pilt on ka super. :)

Paula said...

:) aitäh mannu

Avely said...

ma nii mäletan seda kollast kella!!!

Paula said...

ohhoo, tõesti?
tore :D