Pages

Tuesday, September 21, 2010

mis sul Viga on?

mis sul Viga on


Anyway. Roone Roost'i kirjutatud "mis sul Viga on" annab kindlasti annab üsna hea ettekujutluse sellest, mida ma vahel mõtlen, aga kraad kergemalt ja ma ei ole mees.. Ma muidugi ei mõtle kogu seda raamtut ja loomulikult pole ma ka lõpuni jõudnud, aga ma lugesin läbi vähemalt 3 neljandikku, mis otse öeldes on kaheksakümmend neli lehekülge. Kui ma selle blogiga ühelepoole saan, siis ma loen edasi. Ma tahtsin lihtsalt öelda, et ärge seda nüüd nii otse ka mõelge, ma ei ole nii jubeda mõtlemisega, aga mul on enam vähem sama mõte sellest, et miks peab meil Rimis nii palju kassasid olema ja see traataiaga Paldiski idee oli ka päris hea. 


"Nii... põhimõtteliselt on idee järgmine: võtame Paldiski. [--] Ühesõnaga, võtame Paldiski ja asutame sealsed elanikud ja Scoutspataljoni mujale. See on niigi imelikus kohas sellise asutuse kohta. Noh, okei, anname igaleühele paar tuhat krooni ebamugavuse eest, peab ju õiglane olema. Igatahes on meil nüüd tühi Paldiski. Ehitame ümber Paldiski suure traataia. Ja hakkame sinna sisse inimesi panema. Idee seisneb selles, et me saadame sinna iga natukese aja tagant tulirelvi ja toitu ja leegiheitjaid - mulle meeldivad leegiheitjad.
Toitu saadame sinna selleks, et inimestel püsiks tegevust ja kõht oleks täis - me oleme ikkagi kultuursed ja tsiviliseeritud ju... Ja siis paneme igale poole kaamerad ja mikrofonid. Ma olen päris kindel, et kui seda õigesti turustada, siis saaksime oma riigi eelarve ilusti timmi esimese nädalaga."


Kes ja miks sinna aeda pannakse, ma igaksjuhuks siinkohal ette loetlema ei hakka. Ma olen ikkagi 14 ja mu blogi on täitsa viks ja viisakas muidu. Aga põhimõtteliselt ma võin seda raamatut kõigile laenata, kes tahavad. Raamatukogus on ehk ka. Ja see ei maksnud Apollos eriti suurt raha. Ja üldse, mulle meeldib see raamat. 


Üks on kindel, see raamat on igatahes oluliselt huvitavam ja loetavam, kui "Hirvekütt". Kuigi ma tean, et need on nii erinevad, siis võtke seda lihtsalt sellena, et ma eelistan kellegi otsese arvamusega raamatuid natuke rohkem, kui indiaanlaste seiklusi. Aga ma võin kõike lugeda.. põhimõtteliselt.. Erinevus on lihtsalt ajas. 


PS. Mul tuli meelde, et ma kuulsin eile kaks korda muinasjuttu inetust pardipojast. Eesti keele õpetaja lasi plaadi pealt ja hiljem seletas Annika muusikaloo tunnis õpetajale seda muinasjuttu, kuna ta polnud kuulnud seda. Lihtsalt üks üllatav fakt või nii. 

No comments: