Pages

Saturday, January 9, 2010

Joonistamisest

Okei, kuna Liisu küsis neid õpetusi, siis ma mõtlesin, et ma võiks juba pikema postituse kirjutada, et äkki on kellelegi abiks. Ma ise kunagi jubedalt otsisin neid õpetusi, aga nendega on üks jama. Kui nende järgi joonistada, siis jääb see meelde ja näiteks mina hakkasingi aint ühte nägu inimesi joonistama, aga tegelt ma õppisin sellega ära, mismoodi need ninad ja suud asetuse kohapealt peavad olema. Rohkem pole viitsinud väga süveneda nendesse õpetustesse. Ninasid ei oska ma siiamaani joonistada :)

Kuidas ma joonistan? Päris peast ma ei oska. Mingi pildi võtan ikka ette. Selle eelmise postituse puhul oli mul ka pilt. Ja.. ausalt, need pole üldse samasugused.. mis polnudki mõte...


Noh.. ei ole ju :D Ma lihtsalt otsisin selle pildi selleks, et mul mingi idee oleks.. Niiet.. Esiteks.. enamasti ma otsin pildi ja alustan alati silmadest. Ma ei tea miks. Tegelt vist sellepärast, et mulle meeldib neid kõige rohkem joonistada. Eile, kui Marieli pool käisin, siis sain teada, et Mariel joonistab nii, et paneb pildi taha ja siis teeb uue layeri ja joonistab kõik jooned järgi. Aga.. ma ei tulnud selle peale :D ma panin photoshopis kaks pilti kõrvuti ja muudkui nikerdasin. Kopeerides on lihtsam kindlasti, aga nagu näha, siis ilma saab ka hakkama. Teine asi on see, et riideid ma joonistada ei oska. Näod ja juuksed on ainsad asjad, mis mulle endale ka meeldivad, kui ma neid ise joonistan. Kolmandaks - ma joonistan photoshopiga, niiet kellel seda ei ole, siis ma ei oska eriti aidata, sest kõik brushid ja värgid, mis mu on, on photoshopi omad.

Minegeid linke nüüd ka..
Juuste jaoks on kõige parem SEE pakk. Sest need on nii tõelised ja üldse mõnusad. Nendega tegin ma enda pildi ka. Neid on erineva pikkusega ja need hajuvad ära. Pealegi saab nendega mõnusaid varje teha ja kui viitsida neid värvi värke sättida, siis peaks see vist ise ka automaatselt erinevat värvi triipe tegema.

Naha jaoks on SEE brushi komplekt suht hea. See tekitab mingi naha mustri suht, niiet nägu ei näe väga võlts välja. Seda saab asendada ka mingite muude brushidega.. Aga need on nii mugavad lihtsalt :D Ma ei tee kunagi mingeid brushe ise :D

Muid brushe eriti polegi, sest muu tuleb ise joonistada :D Riided ja nägu jne. Muidugi võib kasutada mingeid valmis tehtud ripsme, kulmu, silma, huulte, ninade jnejne brushe, aga siis ei ole endal eriti midagi joonistada.

Õpetustega on nii, et http://www.deviantart.com/ - seal on hästi palju ja häid, tuleb lihtsalt otsida.

Erinevaid õpetusi: huuled nahavärvide õpetusi käsitsi joonistamise näo õpetus nina silmad proportsioonid ja kui viitsida eraldi joonistada, siis juuksed tublidele :D

AGA.. palun vaadake nende õpetuste puhul pildi all neid seletusi ka, sest vahepeal tahaks nad, et sa nende õpetuse favouritidesse paned või midagi, kui kasutad ja see oleks suht aus, sest nad on nendega vaeva näinud :)

Head joonistamist :P Ma loodan, et natukenenenenenegi oli abi :D

OSALEGE FOTOKONKURSIL :)

No comments: