Pages

Wednesday, October 14, 2009

Google, yahoo, bing, wikipedia...

Täna on kohutav ilm. Tuuline, külm ja märg. Täpselt vastupidine sellele, mis mulle meeldiks.
Koolis käisin mingil internetist info otsimise võistlusel. See nägi välja umbes nii, et 7.-12. klassid (seitse kuni kaksteist.. väike vahe ju...) pidid vastama 15-le küsimusele, otsides neile netist vastused. Tegelt oli meid seal suht vähe, niiumbes 7-8 tükki. Need küsimused... osad olid täiesti normaalsed, aga ma ei suutnud leida, mis on Emmentali juustu keskmine toitaväärtus 100 grammi kohta ja kui palju sellest moodustab vesi. Saad sa siis aru.. sellised küsimused. Ott Arderi pseudonüümi leidsin ülesse. Selleks oli Harley Davidson muide. Tegelikult oli seal igasuguseid küsimusi. Ma umbes kolme vastust ei leidnud. Ühega tegin ma küll väga tobedalt.. aga tulin selle peale alles hiljem. Seal oli, et milline otsingumootor suudab lahendada selle (ülipikk ikside-igrekitega tehe) tehte. Aga ma oleks pidanud tagant selle =17 ära võtma... sest vastusega koos ei leidnud ükski neist vastust.. loogiline. Ma vahepeal mõtlesin, et ma kirjutan sinna V: Selle tehte suudab lahendada otsingumootor Liis. Aga kuna seal oli küsitud ka x-i ja y väärtust, siis ma jätsin parem kirjutamata. Allikaks oleks võinud panna mu blogi kommentaarid, kus Liis seda võrrandit lahendas. Teine vastus, mida ma ei leidnud oli, et mis on ultramariin ja millest ta koosneb.. Vikipeedia oli nii tark, et luges selle värviks, aga millest ta koosneb.. ma ei saanud isegi aru, millest ta koosnema peaks.... aga nuh.. Ja kolmas, mille vastust ma ei leidnud, oli et kus saab Eestis õppida logistikuks.. Vähemalt 4 kooli. 3 leidsin, neljanda jaoks jäi aega väheks.. Midagi ma kindlasti ei teadnud veel, aga nuh.. esikohta sealt nkn ei tule, sest 9. klassi Mauno kõndis poole pealt sealt rõõmsa näoga minema. Ma ei tea, kas ta jõudis valmis või ei viitsinud rohkem :D

Ma annan teada, kui ma saan infot oma viimase koha kohta :D

2 comments:

Anni said...

me tegime seda täpselt sama otsimisülesannet arvutitunnis

Paula said...

okei.. ma võitsin muide -.- niiet edu mulle linnas :D