Pages

Thursday, September 17, 2009

Peale-kooli-enne-muusikakooli-postitus

 
käsitööööö.. harjutus..


Tänased hinded :D
Saksa keel - 5 (dialoog) ; eesti keel - 5 (iseseisev töö); inimeseõpetus - 5 (pidime kirjutama, kes ja kus me kunagi olla tahame ja mismoodi jne..)
Nüüd on mu saksa keskmine hinne viis jälle.

Igatahes. Ma avastasin just, et mu blogi loeb üllllatavalt palju inimesi. Nimelt. Google Analyticsis on selline maailmakaart, kus need riigid, kust sa vaadatud oled, on rohelised. Kuna usa oli ka roheline, siis ma mõtlesin, et need on mingid vanad vaatamised (emme) :D Aga.. mind on vaadatud kolmest osariigist :D Texasest, Floridast ja Connecticutist... hmm.. Ja see pole veel kõik. Mul on 2 vaatamist Hispaaniast, 3 Inglismaalt (2 Londonist ja 1 Batleyst), 2 Rootsist (emme :P) ja 237 Eestist. See kõik on seisuga alates mu blogi digimuundumisest tagasi Bloggeriks. :D Lahe võimis?

Me joonistasime täna kunstis vahtralehte. Minu oma oli selline.. tume :D Mis ma teha sain, kui kõik värvid segamini läksid ja pruuni kokku tegid... Aga õpetaja ütles mulle sellise lohutava näoga, et ta vaatab seda, kuidas ma püüdsin. Tore :P 
Esimene oli täna ajalugu üldse. Kuna õpetajat ei olnud, siis tegelesid poisid tatikuulidest lakke kolmnurga moodustamisega. Kui sassi läks, võeti hari ja tõmmati alla. Üllatavad ideed on neil. Ajaloos oli tunnikontroll ka, mis oli järjekordselt väga segane. Ja teisel rühmal olid lihtsamad küsimused (nagu alati :D). Mind ajas segadusse üks küsimus, mis käis enam-vähem Pippini ja Karl Suure kohta, et kui üks oli kunn, kes siis teine oli. Ma kriipsutasin kolm korda vastuse maha, aga lõpuks kirjutasin majordoomus vist ikkagi. Ma ei osanud selle õigsust pärast isegi õpikust kontrollida. Aga tänu eilsele ajalootunnile emmega teadsin ma peaaegu kõiki vastuseid. Enam-vähem.
Saksa keeles tegime dialooge. Peast. Ja inglise keeles õppisime Past Simple'it. Georas me õppisime kompasse kasutama. Keda need põhi ja lõuna ikka huvitasid? Kõik üritasid telefoni või pastakaga kompassi pöörlema panna. Me Kristiga ka. Eriti hea tulemuse andsid kõrvaklapid. Aga tegelikult õpetaja ütles, et need kompassid on niikuinii suhteliselt segamini juba, sest nad seisavad koos kastis. Ja siis me õppisime seda asja ka, mida mina ei oska. Orienteerumine. Aga seni, kuni mind keset metsa koos kaardi ja kompassiga ei panda, on kõik väga hästi :) Meil on kooli lõpus alati mingi orienteerumine, kui kümnendikel (võib-olla eksin) eksamid on. Viimane kord oli see katastroofiline. Õnneks on see alati rühmadega :D

Koolist koju tulles jõudsin ma ÜLItäpselt enne vihma koju. Ja sain just teada, et Liisu lõpetas kojumineku läbimärjana. Kooli lähedal elamisel on oma eelised. Näiteks..
  • Sa ei saa niivõinaa nii märjaks kui teised, kes kaugemal elavad. Kui sa just.. tigukõndi ei tee võimidagi. 
  • Hommikul saab kauem magada. 
  • Kui midagi koju unustad, saad rutem kätte.
Rohkem ei tule praegu meelde.. Aga kindlasti on miinuseid ka.. ma usun.

Nüüd lähen muusikakooli.

Tsaaau! Adiós! (mu hispaania lugejatele :P)

4 comments:

lissu said...

minuarust olid just sul kergemad küsimused aikas :D

Paula said...

osad olid jaa.. aga sul oli see Aacheni küsimus, see oleks võinud minu majordoomuse asemel olla..

Eneken said...

Ma pole elu sees nii tark olnud ajaloos kui eilsest peale :P Nii et kui järgmine kord vaja, anna aga teada ja ma olen nagu jalgadega leksikon!

Paula said...

:D hehe.. jätan meelde :D