Pages

Thursday, August 13, 2009

Kohanimedest

Viimasel ajal on suht palju sõidetud. Rohkem nagu Tartu ümber ja nii, aga ikkagi on seal ka nii lahedaid kohanimesid. Kas keegi teadis näiteks, et on olemas koht nimega Pällu :) Which is minu hüüdnimi. See tähendab, et oli. Nüüd on Ällu või Allie.. vist.

No ühesõnaga. Peale Pällu küla, mis asub Jõgeva maakonnas, nägin näiteks Kikivere silti. Ja kuigi seal taga on see -vere, siis Kiki on, nagu mõned ehk teavad, Marieli hüüdnimi. Mihkleid ja muid toredaid kohti on Eestis ma arvan, et isegi päris mitu.

Mingid lahedamad kohanimed, mis praegu meeles on, on näiteks Vana-Roosa - niilahe oleks Roosa külas elada :P Ja Plika on ka lahe kohanimi. Rannapungerja kõlab ka lahedalt. Neid lahedaid nimesid on kindlasti rohkem, aga praegune ülevaade on rohkem Tartu-Kauksi tee peal nähtud nimed.

Ahjaa.. Põlva lähedal vist (või Põlva-Tartu tee peal) on Janukjärv, mille ma alati Jankujärveks loen. Jankujärv kõlab viis korda paremini.

Ja eriti hästi kõlaks ju, kui sa võiksid öelda, et sa elad Mõras või Sulus, Puuris või Tordis, Nõelas või Lilles (väike ülevaade Regio atlasest :P).

Ehk siis, Eestis on nii lahedaid kohti.

***

Täna hommikul vaatasin oma Google Analytics'i lehte, mis on mõnus, sest sa näed ära, kust su blogi vaadatakse. Pealegi annab see mu väheste lugejate tõttu ülevaate, kes seda loevad. Eriti ära ehmatasin ma, kui ma nägin, et keegi USA'st loeb mu blogi :D Aga siis mul tuli meelde, et see on üsnagi loogiline ;D.

Lugege siis palju :P

No comments: