Pages

Friday, May 15, 2009

Kipsiavamine

Kell 11 on arsti juurde minek :)
Ennustati, et käekips võetakse ära. Jala kohta ma ei tea, sest kõik rääkisid erinevat juttu, aga noh, eks ma siis räägin.
Te võite mulle kõik pöialt hoida. Aitähh :D

***

Ma õppisin eile matemaatikat. Mitte midagi ei saanud aru. Ja siis issi ütles, et need plussid seal vahepeal on täiesti mõttetud. Ja siis ma sain kohe aru. Ja siis et miinus ja miinus teevad kokku plussi. See on peaaegu samahea saavutus, kui mõista kaateteid ja hüpotenuusi :P

- ( +12 ) = -12
- ( -12 ) = 12

Ja kui nüüd keegi seletaks mulle kahte asja...

1) Misasi on ratsionaalarv?
2) Kas +0 = -0?

...siis ma tunneks end juba peaaegu targana :)


***

Aa.. ja Eesti sai edasi Eurovisioonil. (y)

2 comments:

lizzie said...

ma pean sind nende plusside ja miinuste osas natuke kurvastama.. asi on natuke teistmoodi.
mm, mis ülesandest sa need kaheteistkümne värgid võtsid ? muidu on nii, et võta näiteks ül 1112 . seal on see, et selgita millised võrdused on tõesed. seal on siis nii eeeeet -(+2) = -2
loe nii: +2 vastandarv on -2 . kas on nii ? kui ma ka õigesti mäletan .. nädalavahetusel võin täpsemalt seletada. muidu +0 = -0 mhmh. et ei ole vist vahet.. sa või kirjutada lihtsalt 0 ka. null on nulli vastasarv. siis ratsionaalarvu ega midagi pole me veel õppinud.

Paulaa :) said...

Nojah, aga tehe on ikka sama.
vastandarvudest sain ma aru, see on lihtne.